עיצוב אתרים עם או בלי ניסיון דורש מאיתנו ידע בסיסי ותהליך פשוט כדי לחסוך לנו כאב ראש וזמן. איך בעצם אני ניגש לעיצוב אתר על מנת לייצר את חווית המשתמש הנכונה והטובה ביותר? במדריך הבא אסביר הכל על עיצוב אתרים ואפיון חווית משתמש.
עיצוב אתרים דורש הרבה סבלנות וראש פתוח ולא מעט חשיבה מחוץ לקופסה. זה אולי נראה מסובך או מרתיע, אבל עם הגישה הנכונה והכלים הנכונים, מדובר במשימה עם תוצאה מושלמת שרק תשפר את כישורי העיצוב שלך.
על מנת ללמוד את הקונספט הבסיסי של עיצוב אתרים יש להתחיל קודם כל עם היסודות שמגיעים מעולם העיצוב והגרפיקה.
נדבר על ההגדרות הבסיסיות של מה זה עיצוב אתרים ושפה גרפית.
במאמר הבא נדבר בעיקר על עיצוב אתרים וכיצד הוא קשור ולוקח חלק בתהליך בניית האתר (וזה קורה עוד לפני שבכלל ניגשים לבניית אתר אינטרנט).
כשאני אומר עיצוב אתרים אני מדבר על הכל – מהרעיון התיאורטי ועד לתכנון, סידור וביצוע אסתטי שיוצרים עבורנו אתר יפה, נקי וברור, כזה שכיף לגלוש בו, לקרוא ואפילו לקנות בו.
עיצוב אתרים הוא מונח כללי המכסה מספר היבטים של אתר אינטרנט כגון תוכן, מראה, זרימת האתר ותחושת המשתמש (חווית משתמש). כיום מעצבי אתרים נדרשים להבנה טובה של עיצוב גרפי, UX ועיצוב ממשק משתמש.
קריטריונים לעיצוב אתר
מיליוני משתמשים מבקרים מדי יום בעשרות אתרים שונים ומגוונים, רואים מאות פוסטים ברשתות חברתיות ובאנרים פרסומיים. לכן, כשאתם ניגשים לעצב אתר או לוקחים שירות כמו עיצוב אתרים, מדובר באדם שיכול להתחבר למסר שאתם משדרים ובסופו של דבר לדבר בשפת העיצוב של האתר שלכם. לפעמים הרבה אלמנטים ויזואליים בעיצוב הנושאים עומס סמנטי מסיטים את תשומת הלב מכפתורי פעולה שיכולים לשלוח אליכם לקוחות ועוד קריאות לפעולה וכלים שותפים שמעצבים יודעים להרכיב כתמונה אחת בתוך האתר.
חשוב שהעיצוב יפריד בצורה ברורה בין החלק העיקרי והעיקרי אותו אנו רוצים להדגיש לבין החלקים המשניים.
המשתמש צריך לראות את היתרונות של מה שאתה מציע, ורק אז להתעמק בפרטים, וניתן לעשות זאת בעזרת עיצוב חכם וברור, עבודה נכונה ואסתטית תיצור נקודת מבט שונה ומיוחדת בשבילנו.
שילוב נכון של צבעים, גופנים, תמונות וסרטונים
הצבעים שנבחרו בעיצוב האתר
לרוב בחירת הצבעים בעיצוב האתר תתבסס על צבעי הלוגו או המותג.
אבל אם אין לוגו או משהו כזה, בחרו צבעים בחוכמה. צבע הוא מרכיב חשוב בכל עיצוב ובכלל בכל פריט שמשתמשים בו.
פלטת צבעים של 2-3 צבעים נחשבת לטובה והמומלצת ביותר.
עיצוב עם מספר גדול יותר של צבעים יהיה קשה לתפוס את העין ועלול לגרום לבלבול בקרב הגולשים.
שימוש בצבע אחד למשל יהפוך את האתר שלנו למשעמם ופשוט.
בסופו של דבר חשוב גם להבין לאיזו מכניקה שייך צבע מסוים. מהנקודה הכי פשוטה שמשתמשים מקשרים כפתור ירוק כמו "יכול/ביצוע" וכפתור אדום כמו "אזהרה/שימו לב", כלומר לבצע פעולה (שליחת הודעה, הפעלת אפליקציה, רכישה באתר, מעבר ל עוד עמוד וכו'), וכפתור אדום עם "לא יכול"- בטל פעולה, שימו לב (עצרו בקשה, סגור חלון וכו'), אבל ההסבר הזה פחות מדויק מפלטת הצבעים באתרים ניתן לשנות לפי הרצון והצורך שלך.
על מנת לבנות פלטת צבעים מדויקת, תוכלו לגלוש באתר Colours Palettes שהוא כלי מדהים ליצירת פלטות צבעים ועיצוב אתרים בפרט.
משחק בין הפונטים
כיום יש למעלה ממיליון סוגי פונטים והיד עדיין נטויה כי הם לא מפסיקים לייצר ולצייר אותם. כדי לא להעמיס על העיצוב שלנו, עדיף לא להשתמש ביותר מזוג פונטים אחד. כלומר, סוג הגופן, הנטייה והניגודיות של אותיות אם זה גודל/משקל/צבעים.
כיום, הרבה מעצבים מתחילים או אפילו כאלה שבונים ישירות את האתר ללא עיצוב מוקדם לא לוקחים בחשבון את הסעיף הזה, מה שעלול לגרום לבלגן מוחלט בקרב המשתמש ולחווית נטישה מהירה. לכן עדיף להשתמש בפונט נקי, ברור ומעניין יותר עבור כותרות וטקסטים. תפקידו העיקרי הוא למשוך את תשומת הלב של המשתמש, כך שייתכנו אותיות יוצאות דופן או אלמנטים דקורטיביים.
אם נתייחס לאופן הגדלים ומשקל הגופן, מומלץ מאוד שגדלים של הכותרות יהיו שווים לפי סוג הכותרת (H1, H2, H3, H4 וכו') וכל סוג כותרת יהיה לקבל מידה אחידה.
טקסטים ופסקאות באתר חשובים ומומלץ בגודל אחיד וברור בכל האתר (בדרך כלל בין 16px – 18px שהם גדלים סטנדרטיים).
כמובן, אתה יכול להדגיש ולהגדיל מעט קטעי טקסט ספציפיים כדי לייצר התייחסות ברורה יותר.
תמונות וסרטונים
תמונות עוזרות לעיצוב שלך לתקשר בצורה שתסביר בצורה ברורה יותר את מה שאתה מציע.
לכן, ישנה אפשרות לצלם סדרת תמונות מקצועיות בשפה אחידה לקהל היעד שלכם.
אלטרנטיבה לתצלום מקורי היא לקנות צילומים ואיורים ממאגרי תמונות מקוונים. זה בדרך כלל מה שמעצבים עושים אם הם לא קיבלו תמונות מקצועיות מהלקוח. וודאו תמיד שהתמונות תואמות בסגנון ובצבע אחת לשנייה ולאתר עצמו או לחילופין ערכו אותן לשפה העיצובית. המשמעות צריכה להיות גלויה בבירור מהתמונות.
לדוגמא: צילום עם מטוס לא יתאים לקידום טיסות בכדור פורח.
כל התמונות חייבות להיות בעלות משמעות מסוימת ולמשוך את תשומת ליבו של המשתמש ולגרום לו לרצות את השירות שלכם. ודא שהתמונות יהיו באיכות טובה. תמונות באיכות ירודה יוצרות רושם רע באתר ובחברה וגורמות לנטישה עקב חוסר עניין.
סרטונים זוהי דרך מצוינת להציג את מה שאתה מציע, בין אם זה סרטון הסבר קצר המדבר על החברה או אפילו סרטון אנימציה ידידותי.
באופן כללי, אני ממליץ בחום על סרטונים כי בסופו של דבר זו בין האפשרויות הגבוהות ביותר שתצליחו לשכנע גולש ואף לסגור מכירות.
מה הם הפנים גורמים שמשפיעים על חווית המשתמש באתר?
בעלי אתרים רבים אינם בטוחים מה חשוב לקהל שלהם בהקשר של עיצוב אתרים.
אחרים פשוט לא מבינים האם כדאי לעדכן את האתר וכמה כדאי להשקיע בשלב כזה או אחר.
זה לגמרי טבעי לחשוב כך, לרוב עסק חדש לא ימהר להשקיע בעיצוב ויפנה ישירות לבניית האתר ויוותר על העיצוב וחווית המשתמש שקודמים לכך ויכול לייעל את האתר עד 200 %.
יש גם אנשים שלא מבינים את ההבדל בין בניית אתרים לעיצוב אתרים ופונים ישירות לבונה אתרים וחוסכים את האפיון והעיצוב של חווית המשתמש.
48% מהאנשים ציינו את עיצוב אתרים כגורם מספר אחד בהחלטה אם לתת אמון בעסק.
2/3 מהאנשים מעדיפים לקרוא מאמר מעוצב להפליא מאשר טקסט רגיל.
38% מהאנשים יפסיקו לחקור את האתר אם התוכן נראה להם לא אטרקטיבי.
אם יש לך אתר אינטרנט, יש לך בממוצע 10 שניות להעביר מידע חשוב על העסק או המוצר שלך ולהשאיר את הרושם הראשוני הנכון על המשתמש.
אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני! (במיוחד אם הם לא מכירים אותך)
אם זה לא ייעשה או נעשה תוך פרק זמן ארוך יותר, סביר להניח שהמשתמש ינטוש את האתר (יש גם כאלה שסבלניים יותר, אבל הם לא הלקוחות העיקריים שלנו, בואו נודה בזה).
עיצוב אתר מלא בבאנרים של מודעות, פונטים צבעוניים מאוד ותמונות לא מתאימות הוא לא טוב ויכול לגרום נזק, 3/4 מהמבקרים סוגרים את האתר לאחר שנתקלו בתמונות כאלו.
לכל הדפים שלכם באתר יש חשיבות עליונה, לא משנה באיזה עמוד, גם אם מדובר בעמוד מדיניות פרטיות שתקוע בסוף האתר בתחתית האתר, הכל חייב להיות מסודר וברור.
כמובן שזה לא הגורם היחיד שחשוב לחוויית המשתמש, אבל הוא גורם לגולשים להרגיש בנוח ומבסס אמון מסוים במשאבים שהאתר מציע. לכן הרגיש
ושהאתר שלך יתעדכן באופן עקבי וישמור על מראה מעולה.
כמו כן, התוכן של האתר שלך הוא בעל חשיבות עליונה למשתמשים. הם רוצים להיות מסוגלים למצוא במהירות ובקלות את המידע שהם צריכים וגם לקרוא אותו בצורה שהם מבינים לאן הם נכנסים לפני שהם נוקטים בפעולה.
יוסי רבה השקעות | יוסי רבה חללי עבודה | יוסי רבה שיווק | יוסי רבה נדלן | יוסי רבה ביטוח | יוסי רבה קופירייטרינג | יוסי רבה אחזקות | יוסי רבה עיצוב פנים | יוסי רבה רשתות חברתיות | יוסי רבה השמה | יוסי רבה ויקיפדיה | יוסי רבה יוטיוב | יוסי רבה יוטיוב | יוסי רבה לינקדין
Ermir Myzaferaj Finance | Ermir Myzaferaj Blog | Ermir Myzaferaj Capital | Ermir Myzaferaj Holdings | Ermir Myzaferaj Human Resource | Ermir Myzaferaj SEO | Ermir Myzaferaj Real Estate | Ermir Myzaferaj Financial Blog | Ermir Myzaferaj Investing | Ermir Myzaferaj Consulting | Ermir Myzaferaj Coach | Ermir Myzaferaj Mortgage